WGD PR - Warszawska Grupa Doradców Public Relations WGD PR - Warszawska Grupa Doradców Public Relations

baner mowa ciała 5

autoprezentacja
pusty

Konkurs WGD PR „Magia mowy ciała”

Czy należysz do managerów samorządu terytorialnego? Jeśli tak, to nasz konkurs „Magia mowy ciała” jest skierowany do Ciebie. Warszawska Grupa Doradców PR zaprasza do udziału. Nagrodą jest miejsce na szkolenie z mowy ciała i wystąpień publicznych, które odbędzie się 19 grudnia 2013 r. w Warszawie.

Konkurs skierowany jest do:
- burmistrzów,
- wójtów,
- starostów,
- prezydentów miast
- ich zastępców
- sekretarzy miast i powiatów
- członków zarządu powiatu
- pracowników samorządowych

Podstawą przekazu polskich samorządowców jest komunikat werbalny – słowa i treść pisana. Podczas rozmowy, przemówienia, czy wywiadu samorządowcy koncentrują się na tym co mówią i jakim głosem to robią. Niekiedy mają umiejętności mimiczne. Niemal wcale nie kontrolują innych elementów komunikacji niewerbalnej, w tym mowy ciała.

Przez lata samorządowcy uczą się mówić w odpowiedni sposób do sytuacji, w której się znajdują. Potrafią nawet całkiem dobrze kłamać. Czy aby na pewno? Kłamstwo, niedomówienie, można tak samo ozszyfrować jak podniecenie, radość i strach. Nawet wtedy, gdy zachowuje się „twarz pokerzysty”. Wszyscy odbiorcy potrafią odbierać sygnały niewerbalne. Mowa ciala stanowi dla nich potwierdzenie usłyszanych słów, nastawienia do nich, emocji rozmówcy. Tylko 3 osoby na 100 potrafią posługiwać się skutecznie językiem ciała? Chcesz nią być?

Jak zostać uczestnikiem konkursu?

Wystarczy rozszyfrować mowę ciała każdej z czterech osób na zamieszczonym obok zdjęciu. Potem przesłać prawidłową odpowiedz na adres Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. z dopiskiem „Konkurs MOWA CIAŁA”. Laureat zostanie wylosowany 17 grudnia 2013 roku do godziny 13:00 spośród nadesłanych prawidłowych odpowiedzi.
Odpowiedzi zbieramy do 17 grudnia 2013 roku do godziny 12:00

Zadanie konkursowe

Na zdjęciu 4 osoby prezentują konkretne elementy mowy ciała. Zadaniem uczestnika konkursu jest odczytanie gestów ułożenia dłoń.

Nagroda

Nagrodą jest bezpłatny udział w szkoleniu „Akademia Mówcy Samorządowego”. Szkolenie odbędzie się 19 grudnia 2013 roku w godzinach 9:00-15:30 w CK Kopernika.

Szkolenie poprowadzi:

Maurycy Seweryn – Były wiceburmistrz Dzielnicy Ochota w Warszawie. Trzykrotnie wybrany radnym. Prowadził biuro prasowe Kandydata na Prezydenta Warszawy – Marka Borowskiego. Przeprowadził wiele kampanii wizerunkowych i PR, w tym kilkadziesiąt w ramach samorządu terytorialnego. Doświadczenie w komunikacji i kreowaniu wizerunku zdobywa od 1995. Przez 4 lata był rzecznikiem prasowym Polskiego Związku Działkowców, rzecznikiem organizacji społecznych, pracownikiem Centrum Informacyjnego Rządu i sekretariatu MSWiA a następnie dyrektorem ds. PR w Towarzystwie Inicjatyw Społecznych „TROSKA”
Wykładowca „Komunikacji interpersonalnej” i „Autoprezentacji i wystąpień publicznych” w Studium Podyplomowym i na dziennych studiach Dziennikarstwo i PR w Wyższej Szkole Handlowej w Radomiu. Szkoleniowiec polityków, dyplomatów, urzędników.
Absolwent Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW i stypendysta Uniwersytetu Humboldta w Berlinie. Były doktorant w Katedrze Zarządzania WSPiZ im. Leona Koźmińskiego. Absolwent Krajowego Centrum Edukacji Europejskiej oraz Studium Stosunków Międzynarodowych IPB. Ukończył Szkołę Liderów Społecznych i Politycznych Fundacji Schumana.

Z programem szkolenia można zapoznać się w zakładce „szkolenia otwarte”:

Jeżeli masz pytanie, to chętnie na nie odpowiemy. Jesteśmy do twojej dyspozycji.

Wyślij do Warszawskiej Grupy Doradców Public Relations swoje pytanie.
Kontakt: biuro@wgd-pr.pl
Imię:
Nazwisko:
Telefon:
Treść wiadomości:

Nasi Partnerzy

regio patron1

LOGO LKB KOLO

supertydzień

Obserwuj nas tu:

facebook twitter  you tube

pusty